Grundkurs i halm

Är du sugen på att bli en kulturarvsbärare? Gillar du att arbeta med naturmaterial? Toppen, då är det en grundkurs i halmslöjd som du ska gå. Att bära vidare det immateriella kulturarvet att slöjda med halm innebär slöjdglädje, tradition och innovation.

Halmslöjdaren Christina ”HalmStina” Johansson kommer till Halmens hus i Bengtsfors för att hålla en grundkurs i halmslöjd. Under denna kurs kommer det att arbetas med grundläggande tekniker för att möjliggöra vidare självständigt arbete med halm efter kursen. Svedjeråg samt kungsråg kommer att användas som material, båda två gamla kulturspannmål. Exempel på områden som berörs; grovfläta, knytteknik, tränsning, halmflätning, halmens historiska betydelse för närområdet, materialkunskap, föremålsproduktion med mera.

I kursavgiften ingår studiematerialet ”Att skapa med halm” av Märta Kashammar.

Kursledare. Christina ”HalmStina”Johansson har arbetat med halmslöjd i mer än 40 år. Stinas alster syns ofta på Halmens hus och på marknader runt om i Sverige. I Stinas repertoar ingår många tekniker men de produkter som främst representerar HalmStina är granar gjorda av ax samt klotrunda halmlampor.

Kursinformation
Kursdatum: 22-24 november 2024
Kurstider: Fre kl 15-21, Lör kl 9-18, Sön kl 9-15
Kurspris: 2500kr
Plats: Halmens Hus, Bengtsfors

Fika och lunch
Förmiddags- samt eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier vid anmälan eller till Halmens hus, info@halmenshus.com

Att tänka på
Inför kursen behövs inga förkunskaper. I kursavgifter ingår boken ”Skapa med Halm” av Märta Kashammar.

Ta med:
Liten skal- eller slöjdkniv. Exempelvis som Slöjdkniv 120 från Morakniv.
Sax
Avbitartång
Frottéhandduk

För mer information om kursinnehåll eller medlemskap kontakta:
Halmens hus, Tel: 0531-528023, Epost: info@halmenshus,com

Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Du får kallelse 1-2 veckor innan kursstart.

För anmälan eller mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 – 33 00 900

Anmälan
Va kul! Jag vill gå kursen.
Anmäl dig här >>

 

Kursinformation

Dela