Naturfoto

Naturfoto av Marie Leander

Marie är en hallänning som efter diverse omvägar via Vänersborg, Göteborg och fyra länder utomlands nu har blivit dalslänning på heltid. Hon bor i Svarttjärn norr om Bengtsfors tillsammans med sin man Pär och deras två katter.

Under hennes 15 år utomlands fotograferade hon mycket för att dokumentera sin vardag, vilket resulterade i en digital dagbok i form av en blogg.

I slutet av utlandsperioden bestämde hon sig för att försöka utveckla sitt fotograferande och gick ett antal work shops i landskapsfotografering, bland annat för Patrik Larsson. Hon har också gjort några fotoresor där hon fått möjlighet att utveckla fotograferandet tillsammans med duktiga ledare och deltagare.

Favoritresemålet har hittills varit Alaska där hon bott i tält mitt bland vilda grizzlybjörnar. Oförglömliga upplevelser!
Det har också blivit några kurser i Fine Art print och numera printar hon själv sina och andras bilder upp till A2-storlek.

Hon fotograferar mest natur, både intima och stora landskap, makro och vilda djur.
Hon har haft äran att få ha med en bild av den dalsländska skogen på en fotoutställning i London arrangerad av LifeFramer
De senaste åren har en hel del sport såsom Camp Dalslands olika event, innebandy, div sporter från SM-veckan och Roller Derby fastnat på minneskortet. Hon har fotograferat Världsmästerskapen i Roller Derby både för herr och damlagen.

Marie är medlem i Åmåls fotoklubb och medlem i Konstföreningen Konstvandring i Dalsland.
Sedan oktober 2018 äger och driver hon bokhandeln i Bengtsfors. Där finns också lite bilder att kika på. Välkomna in.

Marie Leander
www.imagesbymarie.com            www.instagram.com/imagesbymarie www.facebook.com/imagesbymarie

Utställningsinformation

Dela