Valkade små börsar

Sticka och valka småsaker – Fullbokad.

Sticka och valka en väska eller börs med Tant Kofta.

Att sticka en liten väska som sedan valkas för hand mot en tvättbräda ger en fin grund till en personlig accessoar. Den kan sedan dekoreras med broderier, fina knappar eller något annat du tycker om.

När du valkar används ullens egenskaper på samma sätt som vid tovning fast först stickas en yta med spunnet garn. Oftast görs det som skall valkas lite större än det önskade resultatet eftersom ullfibrerna kryper i varandra. Inför kursen behöver du tillverka börsen/väskan hemma.

Utgångspunkten i kursen är stickbeskrivningen som ges ut i mars 2020 av Tant Kofta. Kursen startar med att du vid kurstillfället valkar börsen som du stickat hemma i förväg innan kursen. Därefter är det dags för broderi och montering.

Kursledare

Lotta Blom även känd som Tant Kofta presenterar sig själv en tant i skogen som färgar garn, gör stickbeskrivningar, håller workshops och föredrag. Tant Kofta åker ibland Sverige runt med gamla koffertar fyllda till bredden med garn. Ibland håller hon kurs och ibland har hon öppet i sin butik i Romelanda strax norr om Göteborg. Flera av hennes stickbeskrivningar är väl spridda bland annat ” Sticka och Valka” som kom 2019.

Fika och lunch

Förmiddags- samt eftermiddagsfika ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier till Halmens hus, info@halmenshus.com

Att tänka på

Inför kursen behövs grundläggande kunskap inom stickning. Kursdeltagaren kommer arbeta förberedande inför kursen genom att sticka ett objekt som tas med vid kurstillfället.

Anmälan

Denna kurs är fullbokad.

Kursinformation

Dela