Halmens Hus söker medarbetare

Halmens Hus – Museum och slöjdbutik 

Halmens hus är Nordens enda halmslöjdsmuseum och ligger i Bengtsfors. Museet grundades 1995 och har som uppdrag att bevara kunskapen och visa teknikerna runt halmslöjd.Till sin hjälp har man en basutställning som berättar om halmens historia globalt och lokalt, samt ett antal tillfälliga utställningar, kurser, föreläsningar, konserter och andra arrangemang. Utöver utställningsverksamhet har museet en slöjdbutik där man säljer produkter av lokala och regionala konsthantverkare och halmslöjdare. Butiken bidrar till att konsthantverkare och halmslöjdare kan försörja sig och att halmslöjden utvecklas. Museet speglar den unika och lokala historien kring halmen som hantverk och konstart. Genom att värna om och utveckla halmtraditionen, arrangera utbildningar och utställningar samt bedriva forskning och dokumentation kan Halmens Hus leva vidare som en viktig kulturbärare av halmslöjden i Dalsland. Museet har sedan några år tillbaka fri entré och räknar med runt 16 000 besökare om året. Halmens Hus är ett av Dalslands viktigaste besöksmål. Genom samarbeten med lokala, regionala, nationella och internationella aktörer kan Halmens Hus verka som en viktig mötesplats och inspirationskälla. Halmens Hus ingår i en rad nätverk för att utveckla Dalsland som regional konsthantverksaktör. Fyrklövern är ett delregionalt samarbete mellan Halmens hus, Stenebyskolan, Not Quite och Dalslands konstmuseum. 

Föreningen Halmens Hus

Föreningen Halmens Hus är en ideell förening med syfte att driva Halmens Hus Museum och Slöjdbutik.Verksamheten finansieras av ett verksamhetsbidrag från Bengtsfors kommun och ett Kulturstrategiskt uppdrag 2013-15 från Västra Götalandsregionens Kulturnämnd.
Arbetsuppgifter
Du kommer att vara huvudansvarig för webb, hemsida, marknadsföring och externa kontakter. Som anställd på Halmens Hus ingår du även i ett team som tillsammans arbetar med att förnya och utveckla Halmens Hus. Arbetet är både självständigt och i nära samarbete med övriga anställda på Halmens Hus. Det innebär att du även kommer att arbeta med utställningar, projekt, slöjdarkontakter, slöjdbutik och ekonomi.

Halmens Hus leds och samordnas av styrelsen för Halmens Hus.

Kvalifikationer
Du är kreativ, har initiativkraft, bra organisationsförmåga, god samarbetsförmåga, är utåtriktad och har lätt för att knyta kontakter. Vi vill att du har ett djupt och äkta intresse för slöjd och människor. Du har datavana, erfarenhet av webbpublicering och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet är förenat med resor och körkort erfordras.

Övrig information
I tjänsten ingår arbete på helger och även tjänstgöring på kvällar förekommer.

Ange löneanspråk.

Tjänsten är en tills vidare anställning på 100%.

Sista ansökningsdag 31-08-2014

För frågor om tjänsten kontakta Lotta Eurén 070-598 94 68 eller Eva Alfredson 0730-44 03 56.

Sänd din ansökan till Halmens Hus, Gammelgården, 666 31 Bengtsfors eller på mejl, info@halmenshus.com.